Slide 01
Slide 03
Slide 02
De Gooijer Zonwering – Ambiance van der Wal | | Nieuwe Havenweg 5 | 1216 BG Hilversum | Tel. 035-656 35 65
Nieuwe Havenweg 5 | 1216 BG Hilversum | Tel. 035-656 35 65
MENU
Naar boven

Knikarm terrasschermen

Een knikarmscherm is een uitstekend zonweringssysteem voor terrassen waar een vrije doorloop gewenst is. Met een knikarmscherm heeft u een zonnescherm waarmee u voor elk terras een oplossing creëert om in de schaduw te zitten.

De koffie en thee staat klaar

Laat u inspireren in onze ruime showroom

De route naar de showroom

Wij wijzen u graag de weg

Onze modellen

Knikarmschermen kunnen in een groot scala van uitvoeringen geleverd worden, ieder met een eigen uitstraling. Of het nu gaat om een budgetvriendelijk basismodel of een topklasse scherm met verlichting en verwarming; u vindt het bij ons. Het zonnescherm houdt de warmte langer op uw terras en zorgt ook ’s avonds voor gezelligheid. Door de hoge armspanning is het doek van uw zonnescherm altijd mooi strak gespannen.

Wij zijn officieel dealer van Weinor en Brustor knikarmschermen; twee merken die onderscheidend zijn door de combinatie van stijl en kwaliteit. Hieronder vindt u een kleine greep uit de collectie van Weinor en Brustor terrasschermen.

Interesse in een weinor product? Wij zijn weinor Top-Partner met tal van voordelen. Blader online door onze actuele E-magazines!

1. Weinor Cassita en Cassita LED

Prestaties hebben met afmetingen niets te maken. Dat geldt ook voor ons compacte cassettezonnescherm Cassita, speciaal voor kleinere en middelgrote terrassen. De slimme tweepuntsophanging ondersteunt de sierlijke optiek van de Cassita. Het doek en het scherm worden in de 12 cm platte, ovale cassette optimaal beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien profiteert u van een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Het zonnescherm combineert uitgekiende techniek met een elegant design. De Weinor Cassita is met een maximale breedte van 5,5 meter en een maximale uitval van 3 meter geschikt voor kleinere en middelgrote terrassen. Net als alle Weinor zonneschermen is de Cassita voorzien van een motor en hoogwaardige zonneschermtechniek.

2. Weinor Opal Design II, Opal Design Volant Plus, en Opal Design LED

De Weinor Opal Design Lux is een knikarmscherm uit de Excellent-serie. De zeer fraaie afwerking en hoge kwaliteit maken de Opal een topper in de Weinor-collectie. Het zonnescherm heeft een innovatief design met gladde en ovale vormen, gecombineerd met hoogwaardige cassette-zonwering technologie. De Opal Design Lux beschermt u overdag tegen de zon en zorgt ’s avonds voor een sfeervol verlichte buiten leef plek. Het scherm biedt optimale bescherming tegen weersinvloeden. Breedte x uitval (max.) 12 m x 4 m.

De verlichting is eenvoudig te schakelen met een afstandsbediening. Daarnaast heeft u de optie tot verwarming, die op dezelfde manier te bedienen is. Tijdens het inlopen van het scherm verdwijnen het doek en de armen verdwijnen in een perfect afgesloten kast; speciale sikkels verhinderen de inloop van water aan de zijkanten.

3. Nieuw Kubata, het kubistische cassettescherm

helder | consequent | kubistisch – Waar houdt het gebouw op, waar begint de zonwering? Bij het cassettescherm Kubata zijn de overgangen vloeiend. Met zijn kubusvorm past het cassettescherm als stijlvol vormgevingselement perfect in de moderne huisarchitectuur. Zonwering en gevel vormen een uitgebalanceerde interactie, welke voldoet aan de hoogste esthetische eisen.

De rondom gesloten zonneschermcassette beschermt het doek en de technische uitrusting goed tegen weersinvloeden net zoals de gecontroleerde regenafvoer aan de voorkant van het uitvalprofiel. Kubata wordt nagenoeg vlak tegen de muur gemonteerd, zodat er geen regenwater of vuil de muur onder de cassette vervuilt.

Het gepanteerde Opti-Flow-System® is uitgerust met een steunprofiel waarover het zonweringdoek over gehele breedte glijdt, waardoor een optimale doekstand wordt gegarandeerd.

Naar wens is de cassette met geïntegreerde LED-spots verkrijgbaar. De zuinige LED´s worden gekenmerkt door een laag energieverbruik en kunnen vrijwel traploos gedimd worden met de BiConnect besturing.

Max. breedte x uitval: 6,5 x 4 m,  LongLife-arm met 10 jaar garantie.

 

Brustor terrasschermen:

B-24 
De cassettes van de B24 Elite en B24 Prestige zonneschermen hebben een compact en hedendaags design en zijn volledig gesloten voor een optimale bescherming in diverse weersomstandigheden. De cassette heeft ook een elegante afwerking met aluminium zijplaten zonder zichtbare schroeven.

B-24 ELITE  ZONNESCHERM

De cassettes van de B24 Elite is een compact en hedendaags design en is volledig gesloten voor een optimale bescherming in diverse weersomstandigheden.

De cassette heeft ook een elegante afwerking met aluminium zijplaten zonder zichtbare schroeven.

Uitgerust met krachtige knikarmen met 4 staalkabels, die een schaduwbereik bieden tot maximaal 3,75 m.

Behalve comfort, creëren deze luifels ook een sfeervolle plek. Wat dacht u van optionele LED verlichting en terrasverwarming?

Maximale breedte 7 m en gekoppeld tot 14 m

B-24 PRESTIGE ZONNESCHERM

Zoekt u zonwering die tegen een stootje kan, dan is zeker de B-24 Prestige ideaal. Die laatste is bestand tegen een windkracht van 6 Beaufort en biedt u schaduw en beschutting onder diverse weersomstandigheden.

Het Prestige scherm is uitgerust met krachtige knikarmen met 4 staalkabels, die een schaduwbereik bieden tot maximaal 3,75 m.

Behalve comfort, creëren deze luifels ook een sfeervolle plek. Wat dacht u van optionele LED verlichting en terrasverwarming?

Elegante afwerking met aluminium zijplaten zonder zichtbare schroeven
Gesloten kast voor optimale bescherming in diverse weersomstandigheden
Maximale breedte 7 m en gekoppeld 14 m

B-25 STANDAARD ZONNESCHERM
Zonnescherm B-25 is een cassettescherm dat door zijn compacte afmetingen en bestudeerde vormgeving als gegoten zit op iedere gevel. De volledig sluitende cassette, vervaardigd uit corrosiebestendig poedergelakt geëxtrudeerd aluminium, beschermt het doek en de mechanische onderdelen optimaal tegen alle weersomstandigheden. De B-25 zonwering heeft een maximale uitval van 3 m en breedte van 14 m (ongekoppeld 7 m).

OPTIES ZONNESCHERM
Ook hier bestaat de keuze tussen 5 standaardkleuren, 200 optionele RAL variaties en enkele honderden verschillende acryldoeken. Zoals alle Brustor zonneschermen is ook de B-25 standaard uitgerust met een Somfy motor met muurschakelaar en behoort een motor met afstandsbediening hier tot de opties.

B-25 ELITE ZONNESCHERM
De B-25 Elite, de meest populaire van de collectie B-25 zonnescherm, is uitermate geschikt voor grotere uitvallen. Deze zonwering is uitgerust met knikarmen van 71 mm hoog met 4 kabels, waardoor een nog betere doekspanning ontstaat en een uitval tot 3,75 m mogelijk is. De aluminium zijplaten en volledig sluitende cassette zorgen niet alleen voor een elegante afwerking maar garanderen ook een betere bescherming bij ongunstige atmosferische omstandigheden. De B-25 Elite zonnescherm is leverbaar tot een breedte van 14 m in gekoppelde versie en 7 m voor een ongekoppelde luifel.

OPTIES ZONNESCHERM
In optie kan een LED verlichting aangebracht worden met afstandsbediening. Ook hier bestaat de keuze tussen 5 standaardkleuren, 200 optionele RAL variaties en enkele honderden verschillende acryldoeken. B-27 Elite zonnescherm is een variante met een rechthoekige behuizing, passend bij strakke en moderne gevels.

B-25 PRESTIGE ZONNESCHERM
De B-25 Prestige, de topversie van de collectie B-25 zonneschermen, weerstaat een windkracht tot 6 Beaufort. Zoals de andere Prestige zonweringen is ook deze luifel uitgerust met knikarmen van 73 mm met 4 kabels, die voldoen aan de hoogste Europese CE norm inzake windresistentie (EN 13561). De Somfy motor met bijhorende draadloze zender zorgt voor een gebruiksvriendelijke en betrouwbare bediening.

De B-25 Prestige is standaard leverbaar tot een breedte van 14 m en met een uitval van 3 m, 3,5 m of 3,75 m. Alle RAL kleuren zijn standaard en zijn combineerbaar met enkele honderden verschillende acryldoeken. Het B-27 Prestige zonnescherm is een variante met een rechthoekige behuizing, passend bij strakke en moderne gevels.

B25 ELITE en PRESTIGE MET auto VOLANT

Een mogelijkheid om een oprolbare volautomatische volant toe te voegen op de B25 Elite en Prestige tot 1,3 m.  Ideaal bij laagstaande zon of voor woningen met zuidwestelijke oriëntatie.

B-27 STANDAARD ZONNESCHERM
De B-27 standaard, Elite en Prestige beschikken over een architecturale, strakke vormgeving die bijzonder geschikt is voor moderne woningen. U kunt ze zelfs laten integreren in de façade. De technische specificaties zijn identiek aan die van de gelijknamige B-24 en de B-25 modellen in Prestige, Elite en de basisversie. We leveren deze zonneschermen in 5 standaardkleuren, maar u heeft keuze uit nog 200 andere RAL-kleuren, zodat u ongetwijfeld de kleur vindt waar u van droomt.

B-27 ELITE ZONNESCHERM
Zonnescherm B-27 in Prestige, Elite en standaard versie onderscheiden zich met hun eigentijdse, rechthoekige vormgeving. De drie modellen zijn uitermate geschikt voor moderne huizen en kunnen indien gewenst geïntegreerd worden in de façade.

De technische specificaties zijn identiek aan die van de gelijknamige B-25 zonnescherm modellen in Prestige, Elite en standaard versie.

Standaard wordt deze zonwering beschikbaar in 5 standaardkleuren. Meer dan 200 andere RAL kleuren vormen een waardig alternatief.

B-27 PRESTIGE ZONNESCHERM
Zonnescherm B-27 in Prestige, Elite en standaard versie onderscheiden zich met hun eigentijdse, rechthoekige vormgeving. Alle drie modellen zijn uitermate geschikt voor moderne huizen en kunnen desgewenst geïntegreerd worden in de façade.

De technische specificaties zijn identiek aan die van de gelijknamige B-25 zonweringen modellen in Prestige, Elite en standaard versie.

Standaard wordt deze zonnescherm beschikbaar in RAL kleuren.

B-50 COMPACT EN ESTHETISCH
De Brustor B-50 design zonnescherm is een uiterst compact en volledig gesloten cassettescherm dat zowel op esthetisch als technisch vlak in het oog springt.

De B-50 zonwering is tot 5,50 m breed leverbaar. De maximale uitval bedraagt 3 m.

De montage gebeurt eenvoudig door het scherm in de muur- of plafondbeugel te haken. Door middel van een regelmoer kan men gemakkelijk de helling van de zonnescherm wijzigen van 0° tot 45°. De Brustor B-50 is standaard voorzien van een Somfy buismotor of kan optioneel met windwerk met zwengel uitgerust worden.

WINDKLASSE 2
Brustor zonnescherm met windklasse 2 weerstaan aan een windkracht tot 5 Beaufort. Deze windvaste zonweringen zijn uitgerust met stevige knikarmen waarvan de vier stalen kabels beantwoorden aan de Europese norm inzake windresistentie (CE-windklasse 2).

B50 XL

De Brustor B50 XL is de grote broer van de compacte B50. Dankzij de robuustere luifelkast is de B50 XL beschikbaar tot 6 m breed en heeft hij een maximale uitval van 3,50 m. Wilt u nog meer sfeer toevoegen? Dan kunt u optioneel ledverlichting toevoegen in de knikarmen of geïntegreerd in de luifelkast. De LED-strip in de kast is ook bruikbaar wanneer de luifel gesloten is.

WINDKLASSE 2
Brustor zonnescherm met windklasse 2 weerstaan aan een windkracht tot 5 Beaufort. Deze windvaste zonweringen zijn uitgerust met stevige knikarmen waarvan de vier stalen kabels beantwoorden aan de Europese norm inzake windresistentie (CE-windklasse 2).

MODERNE CASSETTE
Woont u strak en modern? In de Brustor collecties vindt u naast de zonweringen met afgeronde cassettes ook een eigentijdse rechthoekige variant. Deze zonneschermen passen mooi bij de strakke vormen van hedendaagse architectuur en zijn desgewenst te integreren in de façade.

Bediening

Standaard worden de Brustor terrasschermen elektrisch geleverd met een Somfy motor Sunea IO + Situo 1 IO comfortabele afstandsbediening of Een Somfy Sunea RTS + Telis 1 afstandsbediening. De IO motoren zijn uit te breiden met de Somfy Connexoon of Tahomabox, welke het mogelijk maken om uw producten te bedienen middels een app op uw smartphone of tablet. Zo hoeft u uw stoel niet meer uit om uw zonneluifel te openen of te sluiten!

Doeken

De zonneluifels van Brustor zijn voorzien van hoogwaardige acryldoeken van Dickson. Dit garandeert een hoge kleurvastheid en is behandeld tegen water en vuil. U heeft de keuze uit honderden acryldoeken, het is een kwestie van Design en kleur om het optimaal bij uw woning of bedrijf aan te laten sluiten.

Optie

Optioneel uit te breiden met b.v. Zon/windautomaat, Brustor verwarming, LED strip verlichting onder kast, dimbaar, LED spot in elleboog, LED boven- en onderarm.

Voorlijst ondersteuning

Wanneer het scherm volledig geopend is, ondervindt het scherm het meest de neerwaartse trekkracht. Om dit op te vangen en extra stabiliteit en stevigheid te geven aan de knikarm, kan een optionele voorlat ondersteuning toegevoegd worden met telescopische palen.

Geïntegreerde voorlatondersteuning niet mogelijk bij de B24, enkel bij B25 en B27